16. JANUAR 2016 by MARIE HEINEKE WIINHOLT

Talent 2016 – Audition på Hampen

Selvom ungdomsklubben er godt besøgt denne onsdag aften, er fremmødet til denne audition ikke specielt imponerende. Det er den tredje af fire aftener, hvor Ung Egedals professionelle musikere har sat sig for at finde frem til de unge, der vil blive tilbudt et tre måneders komprimeret forløb med sangskrivning.

Flere unge bevæger sig henimod auditionslokalet med forsigtige og usikre skridt, men straks de da de finder ud af, at deres venner ikke kan komme med ind, forlader de igen lokalet.

Tilbage sidder de fem professionelle musikere.

Unge går frem og tilbage fra øvelokalet. Toner lyder fra rummet ved siden af. Et par toner kommer fra manden ved klaveret. Han kan godt spille! Tiden går og stemningen bliver mere og mere anspændt, imens eksperterne tålmodigt afventer deltagere. Det sølle fremmøde bekymrer dem tydeligvis, på trods af at de ikke udtrykker det.

Men nu kommer den første. Emma på 14. Hendes fingre fumler og fødderne tripper. Men hun siger, at hun ikke er nervøs. Hun har også erfaring med at synge.

I starten synger hun forsigtigt – men i omkvædet kommer hun godt efter det. Hun forlader lokalet, dørene lukkes derefter og diskussionen mellem de professionelle går i gang.

Spændt afventer hun resultat. Hun er næsten endnu mere nervøs end før, for at høre den feedback, de har til hende. Hun kan dog ånde lettet op, da hun får at vide at hun kan gå hjem med en god fornemmelse i maven.

Det næste mulige talent, kommer uforberedt ind. Han ved ikke rigtig hvad der skal ske, men har hørt om arrangementet tidligere på dagen. Han overrasker ved at tage guitar frem, og synge en stille sang. I starten er han næsten for stille og usikker, men kommer især godt efter det i omkvædet.

Han får også at vide, at han godt kan gå hjem med den gode fornemmelse…

Om ‘vores’ to auditionsdeltagere kommer videre, ved vi ikke endnu…

160202-lokalavisen-egedal