MOD NORD – Camilla Johnsen 
Uden for dørene til lokalerne kan man høre musik, violinspil og latter.

Det er et dramahold og et dansehold, der øver hver onsdag fra kl. 19.00 – 22.00 i to af lokalerne i kulturhuset. De to forskellige hold knokler hårdt med at øve deres teaterkoncert, Mod Nord.

Mod Nord skal opføres i Stenløse Kulturhus. Kulturhuset er et tidligere Rådhus, der nu bliver brugt som bibliotek, samlingssted, mødelokaler m.m. Her er adgang for alle interesserede til de forskellige områder inden for for kunst og musik med mere.

Desværre bliver kulturhuset ikke brugt optimalt, da der er mange tomme lokaler og næsten ingen mennesker. Bortset fra dramaholdet og danseholdet. Og når man spørger dem om kulturhuset er der ingen af dem, som ved særligt meget om det hus, de er en del af. Det eneste begge hold egentligt vidste var, at der var et bibliotek.

Ærgerligt.


Teaterkoncerten ‘Mod Nord’ – Camilla Johnsen

Det tidligere rådhus, som nu er kulturhus ligger meget centralt i Stenløse. Det bliver brugt som bibliotek, samlingssted, mødelokaler, Masterclass m.m.

Lige nu træner to hold op til en Teaterkoncert “Mod Nord”, et danse- og dramahold. De træner og øver hver onsdag i kulturhuset mellem 19:00 – 22:00. De er rigtig glade for deres mulighed for at få nogle gode øvelokaler. Selvom de syntes, at kulturhuset er lidt spøgelsesagtigt om aftnerne, og de har lidt svært ved at finde rundt.

Dramaholdets lærer underviser også på Dramaakademiet i kulturhuset. Hun underviser børnene i at få dem til at føle sig trygge på scenen, og det ser ud som om det lykkes. De griner, danser og har det sjovt, dog sveder de også lidt.

Foreløbig har lærerinden ingen planer om at dramaakademiet skal optræde med det, de har lært. Da deres undervisning går ud på et føle sig tryg på scenen, er det ærgerligt at de ikke kan prøve at være på en scene, optræde for et lille publikum, og føle hvordan det er at stå foran mange – eller bare få mennesker.


25. NOVEMBER 2015 by MARCUS UHRSKOV

Hvad ved folk om kulturhuset?

Her til aften var seks unge elever rundt i Egedal-centeret, for at finde ud af, hvad folk tænker om kulturhuset i Egedal. Det hele var planlagt, og de seks elever forventede at finde nogle mennesker, som de kunne interviewe.

Der gik dog ikke lang tid, før de seks elever hurtigt fandt ud af, at kulturhuset var fuldstændigt tomt om aftenen. Der måtte ændres i planerne, og derefter rykkede eleverne ud til Egedal-centeret.

Man kan ikke ligefrem sige, at der var proppet med mennesker udenfor kulturhuset. Et par enkelte personer hoppede dog på krogen.

En person, der hoppede på, var Tina. Til hverdag er Tina skolelærer, men idet eleverne fik fat i hende, var hun nu nærmere en frossen snemand. Tina blev spurgt ind til, hvad hun vidste om kulturhuset og hun svarede: Er der et kulturhus i nærheden? En anden person, der blev spurgt var Lizzie. Hun var sammen med sin mand gået ned for at købe ind. Vi spurgte hende hvorfor hun nu havde valgt Netto frem for Kvickly. Ifølge hende har Netto langt bedre priser end Kvickly. Ingen af de to personer bruger kulturhuset.

Efter dagens interview kan man ikke ligefrem sige meget om kulturhuset, men man kan da konstatere, at huset mangler liv.

Tina og Lizzie er nogle af de personer, som kunne hjælpe med at skabe liv i huset.


25. NOVEMBER 2015 by MARIE HEINEKE WIINHOLT

Stenløse kulturhus – Forladt?

Det var en kølig og stille aften i Stenløsecenteret. Få mennesker betrådte gaderne og ingen sjæle var at finde i det store kulturhus. Men hvorfor? Dette spændende hus byder på mange ting, og har i stor grad potentiale.

Med store rum; som giver gode muligheder for aktiviteter, burde stedet her være fuld af liv.

Travle mennesker passerer gaderne, alle optaget af hver deres ting. Ingen skænker huset fuld af muligheder en tanke. Usynligt.

En ældre herre sad i kedsomhed og ventede utålmodigt på sine børn. Børnene går til musik i kulturhuset. Derudover vidste han ikke andet end, at der var et bibliotek- for det bruger hans kone. Mest fordi det ligger tæt på, hvor hun ellers kommer.

Ellers er det sådan, at forbipasserende mennesker knapt nok ænser Kulturhuset. Sikke en skam – ikke? På denne regnfulde november aften, burde det varme og hyggelige kulturhus næsten være en direkte invitation til at få en fed aften med spændende indtryk.

Et indblik i kulturen er en af de mange ting, dette sted byder på. Alt i alt en perfekt mulighed, som desværre kun få mennesker benytter sig af.


25. NOVEMBER 2015 by SARA ARNDT ESKILDSEN

Stenløse kulturhus

I en lænestol foran biblioteket sidder Jan på 53 år sidder og venter på sine børn. De er til musikundervisning denne onsdag aften.

“Jeg ved ikke så meget om kulturhuset, men mine børn bruger det til musikundervisning og vi kommer indimellem til koncerter her i kulturhuset. Til koncerterne med mine børn.”

Jan siger også, at de nogle gange bruger biblioteket. Men udover det, benytter han det ikke rigtigt.

En kvinde siger, at hun faktisk ikke rigtigt ved noget om kulturhuset:
“Det er vel placeret der, hvor det gamle rådhus engang lå?”
Faktisk bruger hun det heller ikke til så meget andet end bibliotek en gang imellem. I forhold til Ølstykke bibliotek siger hun, at det er bedre placeret for hende. Det er derfor hun bruger det.

Stenløse kulturhus har forskellige muligheder. Det er et hyggeligt og rummeligt sted, som desværre ikke bliver udnyttet optimalt. Hver aften er stille. Der er nogle arangementer en gang imellem, men der kunne være nogle flere muligheder. Noget som tiltrak folk, så kulturhuset kunne blive et samlingspunkt for flere mennesker. Et sted, hvor de kan komme og have det sjovt.

Et sted, som ikke skal virke dødt om aftenen, men fuld af liv og glade mennesker.


25. NOVEMBER 2015 by CECILIE ANDERSEN

Teater i Kulturhuset

Holdet griner, og har det rigtig sjovt. De sveder dog også. De kan både have det sjovt, men også være aktive imens.

Teaterholdet i Kulturhuset i Egedal, er lige nu i gang med at øve stykket “Mod Nord”, som de senere hen skal opføre til en teaterkoncert. Det bruger de Kulturhuset til.

Holdet er delt op i 2 små hold, der er dramaholdet og danseholdet.

De øver hver onsdag fra kl. 19.00-22.00. Egentlig ved de ikke noget om Kulturhuset, men alligevel synes de, at det er rigtig hyggeligt at være her. Og at der er nogle rigtig gode lokaler, som de kan øve i.

Kulturhuset var førhen et rådhus, men er nu et samlingssted for unge og voksne i Egedal. Men der er ikke så mange, der bruger Kulturhuset, og som ved, hvad det er. Det er ærgerligt, da det kunne være en rigtig god mulighed for at være sammen med andre, og have det sjovt.

Synd.